onsdag 23. september 2009

Hva betaler vi for?



En viss prosentandel av min lønn går hver måned til Udanningsforbundet, hvis jeg runder ned så kan vi si at det er 500 kroner. I går så regnet vi ut at det var rundt 5000 pedagoger i Oslo kommune. For å ikke overdrive så sier vi at alle disse pedagogene betaler 500 kroner i måneden til Utdanningsforbundet, det blir en inntekt fra medlemmene på 2 500 000. I tillegg strømmer det inn penger fra resten av landet og fra førskolelærerne.

For de 2 500 000 kronene vi i Oslo betaler i måneden ønsker jeg at mitt forbund skal holde seg orientert om hva som skjer i Osloskolen. Jeg går faktisk så langt at jeg krever at de skal holde seg orientert! Da tillittsvalgten på min skole ringt Utdanningsforbundet og lurte på hva de hadde tenkt å gjøre med den nye malen til den skriftlig vurderingen, fikk tillittsvalgten som svar at de ikke visste at det var kommet en ny mal! Er det mulig? Hva gjør egentlig Utdanningsforbundet for oss? Vi må sette krav til Utdanningsforbundet!

Videre i samtalen fikk vi også vite at KS har begynt å mobilisere til kampen om ny arbeidtidsavtale, mens Oslo har ikke tenkt å begynne ennå. Er det mulig? Hva betaler vi egentlig for?

1 kommentar:

  1. Tillitsvalgte vil gjerne tilføye at jeg også ringte Utdanningsforbundet i våres, for å høre hvordan jeg kunne sikre at de øremerkede pengene til forsterket begynneropplæring i lesing og regning, faktisk ville bli brukt på nettopp dette. Dette er penger (nesten 500 000,- for våre skole) som rektor skal dokumentere at er brukt på økt timetall og økt lærertetthet på 1.-4.trinn.
    Utdanningsforbundet hadde ikke hørt om dette, men de skulle sjekke opp og sende meg info på mail. Denne mailen har fortsatt ikke kommet.
    De øremerkede pengene på vår skole har gått med til å dekke underskudd, og at 1.-4.trinn har dårligere bemanning i år enn noen gang tidligere....

    SvarSlett